Førstehjælp til dine tørre hænder

 

Vores hud bliver tør om vinteren fordi den mangler fugt – det mærker vi tydeligt på vores hænder. Vi opholder os mere indenfor med radiatoren tændt og det er bl.a. med til at gøre vores hud tør.

Så vigtigt er det at fugte den indefra først.

Vi har vist efterhånden lært at vi skal drikke meget vand, men det kniber nok for mange af os især om vinteren. Vi føler ikke den samme trang til at drikke noget når der er koldt udenfor.

Hvis vi i en periode på 14 dage drikker 2 liter vand om dagen vil kroppen begynde at vænne sig til at få hvad den skal have og den vil simpelthen kræve det! En god måde at huske det på er at sætte 2 liter vand et sted hvor du opholder dig meget i løbet af dagen og så sætte det mål, at det skal være drukket inden dagen er omme.

Ud over det, så skal vi have gode sunde olier og fedtstoffer, som du kan hente fra bl.a. mandler, fisk og avocado. Jeg spiser dagligt hørfrø olie fra Oil of life – den er økologisk. Jeg putter den i min morgensmoothie, så smager jeg den ikke. Jeg sluger også dagligt omega 3 kapsler.

Det vi kan gøre udefra er at eksfoliere huden. Det gør vi for at fjerne alt den tørre og triste hud så vi kan komme ind og fugte huden ordentligt. Det er spild af gode cremer at smøre den på gammel trist hud, det hjælper ikke.

Jeg eksfolierer mine hænder med Jurlique Exfoliating Hand Treatment. Jeg smøre et gernerøst lag på mine hænder og lader det virke i 5 min, tilsætter så lidt vand og gnider så de fine naturlige jojoba perler rundt som blidt og fint eksfolierer mine hænder. Jurlique Exfoliating Hand Treatment indeholder desuden rødt og hvidt ler som renser grundigt dybt ned i huden. Det giver mig bløde og velplejet hænder som er klar til at modtage den bedste håndcreme i verden – Jurlique Lavender Hand creme. Den fås i flere duft varianter – og alle har de en fantastisk duft. Lavendel virker afslappende – god til natbordet før du skal sove. Citrus virker opfriskende – den fortrækker jeg om sommeren. Rose virker balancerende og perfekt når alt går lidt for stærkt og du trænger til lidt der kan hjælpe dig tilbage på sporet.

Vores neglebånd og negle er også påvirket af vinteren, der skulle du prøve Jurlique Nail and Cuticle Treatment oil. Gulerod, morgenfrue, padderokke, rosemarin, mandel og macadamia olie afhjælper skrøbelige, flossede negle og neglebånd så de genvinder deres naturlige styrke.

I helt særlige tilfælde af meget tørre hænder kan du smøre dem ind om natten og tage et par bomuldshandske på og sove med dem hele natten så vågner du med dejlige gennemfugtet hænder. Handskerne fås i Matas eller på apoteket.

Posted on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *